Pravilnik o zasebnosti

VAROVANJE PODATKOV

Lastnik spletnega mesta sobe-kala.si zagotavlja varovanje osebnih podatkov, ki bodo uporabljeni izključno v namene obveščanja o poteku rezervacije oz. naročila (v primeru opravljenega nakupa v spletni trgovini), ter pošiljanje reklamnega gradiva. Lastnik jamči, da bodo podatki obiskovalcev in uporabnikov uporabljeni le v namen nemotenega poteka naročil in ne bodo predani tretji osebi. V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta si lastnik spletnega mesta pridržuje pravico do stika s potrošnikom prek sredstev komunikacije na daljavo.

Ponudnik zbrane osebne podatke trajno varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07) (ZVOP), Zakonom o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 109/12, 110/13, 40/14 – ZIN-B, 54/14 – odl. US, 81/15 in 40/17) in Splošno uredbo o varstvu podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR).

KATERE OSEBNE PODATKE DRŽIMO IN KAKO JIH LAHKO SPREMENITE

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-2. Ponudnik skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov hrani naslednje podatke uporabnikov: ime in priimek, e-poštni naslov in kontaktni telefon. Ponudnik se obvezuje, da bodo kakršnikoli osebni podatki pridobljeni preko spletne strani sobe-kala.si v celoti ostali v lasti ponudnika in bodo služili izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila, razen če ni uporabnik spletne strani posebej privolil v kakšno drugačno obliko uporabe posredovanih podatkov.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Po izpolnitvi naročila se hranijo samo še podatki v zvezi s posameznim naročilom, do katerih je mogoč dostop samo prek poznavanja številke računa in številke naročila.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, podjetje ne odgovarja. Podatkov ponudnik ne posreduje tretjim osebam, razen pogodbenim izvajalcem, s katerimi ima ponudnik sklenjeno pogodbo o varovanju osebnih podatkov in ki so pogodbeno zavezani k istim standardom varovanja osebnih podatkov kot ponudnik. Ponudnik osebne podatke zbira z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznikov. Soglasja hrani skupaj z njihovo vsebino in vsebino obrazca, s katerim so bila dobljena.
Zbirke osebnih podatkov ponudnik hrani na območju Republike Slovenije ter jih ne iznaša v druge države.

Poročilo o vaših osebnih podatkih lahko pridobite preko našega e-mail naslov: slascicarna.kala@gmail.com. Sledite korakom za pridobitev poročila in navodilom za popravek ali popolno odstranitev vaših podatkov. Vedno lahko izberete, ali želite prejemati promocijska obvestila, telefonske klice ali klasično pošto od podjetja KAVARNA – SLAŠČIČARNA, ARIF ČEHAJIĆ, s.p., Koroška ulica 13B, SI-4280 Kranjska Gora.

V zvezi z vašimi osebnimi podatki imate do nas naslednje pravice:

– pravico do pozabe
– pravico do dostopa,
– pravico do popravka,
– pravico do izbrisa,
– pravico do omejitve obdelave,
– pravico do prenosljivosti podatkov,
– pravico do ugovora obdelavi.

Poleg tega imate pravico, da se pri nadzornem organu za varstvo podatkov pritožite v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov s  strani ponudnika. Kontaktne podatke nadzornega organa za varstvo podatkov boste našli na naslednji povezavi (https://www.ip-rs.si/).

PIŠKOTKI

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Upravljalec:  KAVARNA – SLAŠČIČARNA, ARIF ČEHAJIĆ, s.p.

Za potrebe spletne strani sobe-kala.si lahko uporabljamo naslednje piškotke:

  1. Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani

Sejni piškotek

PiškotekTrajanjeNamen
__PHPSESSIDsejaDelovanje sistema za prikaz vsebin.

Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

  1. Piškotki tretjih strani

Google Analytics

PiškotekTrajanjeNamen
_gid1 danGoogle Analytics ta piškotek nalaga tako, da shrani informacije o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto, hkrati pa ustvarijo analitična poročila o uspešnosti spletnega mesta. Nekateri zbrani podatki vključujejo število obiskovalcev, njihov vir in strani, ki jih obiščejo anonimno.
_gat_gtag_UA_*1 minutoGoogle Analytics nastavi ta piškotek, da shrani edinstveno uporabniško identifikacijo.
_ga_*1 leto 1 mesec 4 dniGoogle Analytics nastavi piškotek, da shrani in šteje oglede strani.
_ga1 leto 1 mesec 4 dniGoogle Analytics ta piškotek določa tako, da izračuna podatke o obiskovalcu, seji in oglaševalski akciji ter sledi uporabi mesta za poročilo analitike spletnega mesta. Piškotek anonimno shrani informacije in dodeli naključno ustvarjeno številko za prepoznavanje edinstvenih obiskovalcev.

S pomočjo teh piškotkov beležimo statistiko obiskovalcev. Ti piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih informacij, služijo le za zagotavljanje unikatnosti obiskov. Več o Google Analytics piškotkih, njihovem namenu in trajanju si lahko preberete na spletni strani

Če želite blokirati le storitve Google Analytics, to lahko storite na tej spletni strani.